Welpen (jongens, 8-12)

“Welpen, wij doen ons
BEST !!”

De welpen spelen, zingen,
scheppen iets met de handen,
vertellen verhalen en beelden die uit,
openen ogen en oren
voor de wonderen van de natuur
in de sporen van Mowgli.

Zodra je acht bent, ben je welkom in onze horde.
Onze activiteiten worden opgebouwd rond alles wat met de natuur en de jungle te maken heeft. Met onze horde jagen we samen met Mowgli in de jungle en de Oude Wolven wijzen ons het spoor. De wet van de horde luidt als volgt:
“De welp luistert niet naar zichzelf, maar naar de oude wolf.” Deze oude wolven hebben allemaal een junglenaam. Akela is de leider van de horde. Onze leermeester is Baloo.
 Verder heb je nog Bagheera, Kaa, Chil, Mang, Raksha (moederwolf), Wontolla, Hathi …We zijn een blije horde van welpen die graag meegaan met Mowgli, de jungle in, om samen te spelen,technieken te leren, te lachen, te zingen…
Met veel plezier willen we ook aan nieuwe welpen leren wat de jungle voor ons betekent. Kom daarom met ons mee op jacht!

Bij de Europascouts werken we volgens de originele scoutsprincipes van Baden Powell. Dit houdt in het kort in dat we scouting zien als een opvoedingsmethode, samen met de school en het gezin. Naar onze welpen toe kaderen we onze pedagogie in het jungleboek van Rudyard Kipling.

Onze spreuken zijn:

• De welp is altijd vrolijk
  • De welp is altijd netjes
  • De welp spreekt altijd de waarheid
  • De welp opent zijn oren en ogen
  • De welp denkt eerst aan de anderen

We hebben ook een leuze: “Welpen, wij doen ons? BEST!”. Ons avontuur speelt zich af in de jungle.
 Om daar te overleven heb je het wachtwoord nodig:
“Wij zijn van één bloed, jij en ik !”.

Onze leiding stelt zich ten dienste van de gemeenschap. Je hebt alvast de zekerheid: WIJ DOEN ONS BEST!