Voortreksters (meisjes, 17+)

Krijg de smaak van het grote te pakken door het DIENEN van je broeders en zusters!

Dynamische (raften, kanoën, parachutespringen, speleologie, trekking…) en technische activiteiten doen, wordt de uitvoerder van je eigen leven, je zin van verantwoordelijkheid ontwikkelen ten dienste van nieuwe solidariteit (hulp aan minderbedeelden, aan mensen met een handicap, aan vakantieloze jongeren…). De vrijheid, de vriendschap, de vreugde, ontmoetingen, diensten, werven waar je jeugdigheid een kans is en onze vorming een troef!

1. Bij het verlaten van de compagnie, wordt de gids eerst ASPIRANT. Met de hulp van haar ploegleidster zal de nieuwe voortrekster door talrijke activiteiten (sociale, sportieve, culturele, spirituele, dienstbetoon …) haar leven verdiepen in haar voortrekstersploeg. Bij het einde van deze etappe zal de aspirant in een van onze eenheden een dienst kiezen en dan wordt zij :

2. Trekker.

Gedurende drie jaar engageert de trekker zich om zich ten dienste te stellen. Vaak vertaalt dit zich in een functie als assistente binnen een tak van een scoutsgroep

3. Rover-Trek.

Als jong-volwassene kan de Trekker zijn scouts-engagement gestalte geven in de hernieuwing van haar scoutsbelofte. Dit gebeurt bij het Grote Vertrek of de ROVER-TREK. Met dit levensengagement belooft de voortrekster de scoutsidealen in haar volwassen leven na te leven met Gods genade en naar best vermogen.

Voortreksters op de Eurojam (2014): ten dienste van de ander!

Heer onze God,
Gij die u aan ons geeft, zijnde de weg van het leven
Stralend als het licht dat schijnt uit d’hemelen neer
Ga met ons mee, blijf bij ons op de weg van het streven
Zoals Gij ooit vertrok met discipelen naar Emmaüs
Laat ons toch delen in uw Geest
Opdat wij ook uw grootste dienst, de weg hiernaartoe mogen ontdekken
Dat wij gevoed door de Geest, het waarlijk levensbrood
Steeds blijven verdergaan in tijden van vermoeid- en tegenstrijdigheid
Op uwen weg die steeds standvastig leidt naar ’t huis van God de Vader.
Amen.