Takken

De scoutbeweging richt zich op kinderen en jongeren (vanaf de leeftijd van 6 jaar). De Europese scoutbeweging, die christelijke uitgangspunten heeft, heeft als natuurlijke roeping de opening op het leven en is bedoeld als aanvulling op familie en school. Als leergemeenschap, is ons doel om bij te dragen aan de vorming van jongeren, in homogene leeftijdsgroepen, door activiteiten in de vrije natuur onder toezicht van opgeleide volwassenen die bewust zijn van hun bijzondere verantwoordelijkheden. Met 70 000 leden, verdeeld over 20 landen, maken wij onderdeel uit van de Internationale Unie van de Europascouts en -gidsen.

Van 8 tot 12 jaar: welpen en welpinnen

Geniet van het leven door JE BEST te doen!

Spelen, iets maken met je handen, verhalen vertellen of met gebaren uitbeelden, zingen, kamperen, de wereld verkennen. In navolging van de heilige Franciscus, je ogen en oren openen voor de wonderen van de natuur om slim, handig en lenig te worden. In het spoor van Mowgli, verhalen beleven uit het Jungle Book en nog veel meer.

Van 12 tot 17 jaar: verkenners en gidsen

Het hartstochtelijke avontuur door ALTIJD PARAAT te zijn!

Binnen een kleine groep vrienden echte verantwoordelijkheden toevertrouwd krijgen! In het bos kamperen, dingen bouwen, er op onderzoekstocht uittrekken, echte avonturen beleven, rond het kampvuur de wake meemaken, dit alles aan de zijde van Jezus, in vreugde en broederlijke vriendschap. In de stilte van de natuur het Scheppingslied ontdekken. De bedoeling is dat je verantwoordelijk leert dragen en een jongere wordt waarop de gemeenschap kan rekenen!