Over ons

Europascout Nederland werd in 2014 opgericht op initiatief van de Frans-katholieke parochie All Saints in Den Haag. In september 2014 werd de Sint-Willibrordus Groep met zijn eerste Cubs opgericht, het volgende jaar gevolgd door de Sint-Catharina van Siena Groep en daarmee de eerste welpen. In 2016 ging de Sint Franciscus van Assisi Groep in Tilburg van start.

Waarom dit initiatief?

In de parochie en elders hebben veel gezinnen de wens uitgesproken scouting en christelijke waarden voor hun kinderen bij elkaar te brengen. Door zich bij de grote familie van Scouts of Europe aan te sluiten, kozen ze voor aansluiting bij een christelijk oecumenisch broederschap, binnen een uitgebreide Europese beweging. Onze eenheden zijn Frans- en Nederlandstalig, al is de vereniging Nederlands.

In welk opzicht verschillen wij?

Wij stellen een niet-gemengde confessionele scouting voor, gebaseerd op een gemeenschappelijk pedagogisch project, met respect voor de ander en de vrijheid van iedereen. Wij richten ons op de bloei van de kinderen en tieners door spel en avontuur in de vrije natuur en het geven van verantwoordelijkheden binnen de groepen.