Leiders

leidersWat is het om een leider te zijn?

Leiden of leidster zijn bij Europascout Nederland is een uniek avontuur voor alle grote jongens en meisjes die klaarstaan om zich voor anderen in verenigingsverband in te zetten.

Of ze nu scoutingervaring hebben of niet, in het begin worden al onze leiders en leidsters niet alleen formeel geschoold, maar ook begeleid, en dagelijks ondersteund door het kantoor en de ouders. Een echte kans om je leven als een verantwoordelijke volwassene te beginnen!

Het is ook een kans om toezichthoudende groepservaring op te doen, met verschillende bijeenkomsten en regelmatige vergaderingen. Voor de cheftaines wordt dit jaar een “fire inter control” georganiseerd in het weekend van 5-6 mei.

Vandaag hebben we leiders, leidsters, geweldige assistenten, die allemaal een grote glimlach en goed bezig zijn.

Ze zeiden dat ja, en zij hebben er geen spijt van!

leiders 1Marie, 1e leider van Den Haag, getuigt:

” Scouts leven in het ritme van broederschap, wederzijdse hulp, werk, vreugde, avontuur, creativiteit en geloof, en als leider kan ik mijn autoriteit ontwikkelen, mijn vermogen om oplossingen te vinden, om de problemen en standpunten van de jongsten te begrijpen. Deze waarden, vind ik dagelijks, ze helpen me het leven op een realistische en optimistische manier te zien “.

Wil je het avontuur voor jezelf uitproberen?

Aarzel niet meer. Doe mee met ons! Omdat elk jaar weer anders is, zijn we altijd op zoek naar nieuwe enthousiaste leiders en leidsters.

Als je mee wilt doen, neem dan contact op met ons.