141 Geestelijk Raadsmannen uit 14 landen samen in Rome

Van 29 tot 31 januari jl. vond een internationaal congres plaats van de Geestelijk Raadsmannen van de Europascouts. Uit 14 landen waren priesters bij elkaar uit de bisdommen waar de Europascouts en -gidsen actief zijn en uit de religieuze congregaties die met onze beweging verbonden zijn. 
Tijdens deze dagen waren er conferenties over de taak van de geestelijk raadsman, de verhouding tot de groepsleider, maar ook over meer algemene thema’s zoals scouting en christelijk leven, over de zending van de christenen in de wereld en over het ontstaan en begeleiden van religieuze roepingen.
Er waren sprekers uit de Europascouts zelf, maar ook verschillende medewerkers van het Vaticaan, die zelf vroeger ook lid zijn geweest van onze beweging.
Op woensdag 31 januari vond er een plechtige eucharistieviering plaats in de Sint-Pietersbasiliek, met aansluitend de audiëntie op het Sint-Pietersplein en een groepsfoto met paus Franciscus.
Het waren mooie en bezielende dagen. Het was erg bemoedigend om samen te zijn met zovele priesters uit verschillende landen, die hetzelfde ideaal delen om de Heer na te volgen en de Kerk te dienen binnen de Europascouts en -gidsen.
Filip De Rycke, pr.
Nationaal Geestelijk Raadgever 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close