Kom uit je luie stoel en trek klimschoenen aan!

Tijdens de Wereldjongerendagen in Krakau in 2016 hield paus Franciscus een merkwaardige oproep. De paus daagde de aanwezige jongeren uit om hun luie stoel te verlaten en hun klimschoenen aan te trekken.

De wereld heeft geen baat bij mensen die gemakzuchtig zijn en te lui om de comfortzone van hun luie zetel te verlaten. De samenleving heeft nood aan jongeren die durven geloven in hoge idealen en die hun leven daaraan willen wijden.

Vind je dat de paus gelijk heeft? Durf je de uitdaging aan? Trek dan je stoute schoenen aan en kom eens een kijkje nemen bij de Europascouts en -gidsen.

Onze scoutingfamilie bestaat uit meer dan 70.000 leden in meer dan 20 landen. In scouting worden kinderen en jongeren gevormd tot teamspelers, mensen die de uitdaging durven aangaan en die leren eigen verantwoordelijkheid op te nemen. Dienstbaarheid aan de medemensen, zelfstandigheid en zorg voor de natuur horen bij de basiswaarden van scouting. Binnen de Europascouts en -gidsen gebeurt dit alles vanuit een christelijk mensbeeld.

Voelt u het avonturiersbloed nog kriebelen maar vreest u dat u de scoutingleeftijd al overschreden hebt? Aarzel niet, trek de stoute schoenen toch aan en neem contact met ons op. Er zijn talloze manieren om onze scoutingfamilie bij te staan en ook de jongere generaties in staat te stellen om de kampvuurmomenten, kameraadschap en stoere verhalen zelf te ervaren.

Ultreia!

F. De Rycke, pr.