“Nationale bijeenkomst in Heiloo

Een nationale bijeenkomst is altijd een groot feest.

De afgelopen 20 en 21 mei heeft de Europascouting van Nederland deze gewoonte eer aangedaan.
Onder een prachtige zon, die meteen een glimlach op de gezichten tovert, zijn de groepen van Den Haag en Tilburg in Noord-Holland in het met groen omgeven Mariaheiligdom van Heiloo bijeengekomen.

Een prachtige omgeving voor een evenement van formaat : de toewijding van onze vereniging aan het Onbevlekt Hart van Maria tijdens dit honderdjarig jubileum van Onze Lieve Vrouw van Fatima.

Een ideale omgeving om deze twee dagen van ontspannen, ontmoeten, reünie en broederschap volledig te beleven.

Van de leiding, gidsen, verkenners, welpen en welpinnen die hebben kunnen komen, heeft niemand er spijt van gehad in een tent geslapen te hebben, door het zingen van de vogels gewekt te worden, met de zon en in de natuur te leven. Net als alle intense momenten, die vanaf het eerste ochtenduur gedeeld werden : van het koken op vuur, avondprogramma’s, processie met toortsen, grote spelen, verkenningen, tijd van gebed, tot en met de gezinsmis samen met de Blauwe Zusters in het heiligdom.

Gekreukte bloezen, rode gezichten, vies geworden beretten, hoofden vol met herinneringen… de allerjongste waren bijzonder enthousiast en zouden meteen weer weg willen.

“Moe, maar gelukkig” was het motto toen het weer tijd was om de rugzakken op te pakken.

Meer is er niet nodig voor de leiding, de organisatoren en voor iedereen die aan het succes van dit mooie project mee heeft geholpen !